To cheer or not to cheer

06:16

O viață de majoretă 

Când am început să scriu acest articol am simțit o stângere de inimă, un fior pe șina spinării și, clar, am avut palmele transpirate deoarece echipa de majorete mi-a marcat viața, m-a învățat ce înseamnă să îți depășești limitele


De-a lungul celor nouă ani de activitate am primit zeci de insulte, zeci de comentarii negative, zeci de răutăți nefondate și, cu siguranță am trecut prin zeci de eșecuri. Ca antrenor, trăiești  înzecit fiecare emoție, te încarci pozitiv sau negativ în sala de antrenamente, înveți cum să îți ascunzi grijile, cum să motivezi echipa chiar dacă știi că nu au făcut o treabă foarte bună. 

În spatele fiecărei coregrafii de majorete se află zeci de ore de antrenament, sute de piese ascultate, zeci de mișcări învățate, zeci de costume, machiaj, pom-poni. Toată munca din spate se rezumă și se vede în acele cîteva minute pe scenă, în coregrafie, dedicare și sincronizare. 


Fie că vorbim de anduranță, elasticitate, mimica feței sau coregrafie, toată echipa muncește trup și suflet, astfel fiecare majoretă din echipă își depășește limitele la fiecare antrenament.   


De fiecare dată când vedeți o echipă de majorete pe scenă, machiate, aranjate, cu zâmbetul până la urechi, gândiți-vă că în acele minute de dans, fetele alungă orice supărare, durere, neajuns, orice comentariu negativ sau critică nefondată. Răsplătiți-le munca  cu aplauze și zâmbete, îmbrățișări și felicitări, deoarece asta le motivează să meargă mai departe în fiecare zi. 


 M-am întrebat ani de zile de ce majorete, de ce să investești în acest sport, de ce să ai încredere că această activitate poate să contureze frumos un caracter. 

Răspunsul a venit natural, a fost mereu la îndemâna oricui a vrut să asculte și să vadă. Majoretele au nevoie de o condiție fizică foarte bună pentru a putea să susțină o coregrafie cap coadă, au nevoie de ritm și de ureche muzica, învață zeci de coregrafi din toate stilurile de dans. 


Învățăm balet, street dance, dans contemporan, gimnastică ritmică, chiar și dansuri populare. Ne jucăm cu lumini, umbrele, aripi, depășim mereu așteptările celor care vin la spectacole și devenim pe zi ce trece mai conștiente că noi suntem un model de urmat. 


Adrenalina din timpul dansului, lumina reflectoarelor, aplauzele de la final, depășirea emoților și entuziasmul, toate fac să merite munca depusă în timpul antrenamentelor. 
Pielea de găină și zâmbetul până la urechi care apar la fiecare aruncare corectă sau fiecare val realizat impecabil fac să merite toate eforturile din sala de curs. 











                                                   Kisses, 
                                                               A.



You Might Also Like

0 comentarii

Popular Posts

Follow-me on Facebook

Flickr Images