Thailanda- PhiPhi Islands

03:59


Era trecut de prânzului, o mulțime de oamenii cu bagajele după ei așteptau feribotul care urma să ne ducă pe PhiPhi Islands. Orarul după care circulă feriboul către Krabi și Puket se găsește pe site sau la micile agenți de la fiecare colț de strada. Eram sigură că un număr atât de mare de oameni cu sute de bagaje, cărucioare de copii și alte asemenea nu au cum să încapă pe un mic feribot și că e posibil să fie două bărci, însă m-am înșelat. Călătoria a durat aproximativ 2 ore timp în care am descoperit că barca avea 3 etaje, baie și un bar de unde puteai să achiziționezi ceai, cafea, apă și supe tradiționale chinezești. Pe continent vremea nu era tare bună însă ajunși pe insulă era un soare cald și o hărmălaie de nedescris. Ne-am strecurat printre mulțimea grăbită și ne-am găsit foarte repede cazarea, Natasha Hotel, aflat la 2 minute de port, în mijlocul pieței. 


 Am stat pe insulă 3 zile timp în care am descoperit ce înseamnă 12 km² de pământ, apă albastră ca și cerul, o mâncare incredibil de bună la prețuri relativ decente. Insula avea miros de flori, fructe și mâncare proaspăt gătită, cadrul perfect pentru plimbări sub clar de lună, cine romantice, săruturi furate până la răsărit și aventură. Dacă ți se face puțin foame, în port, noapte de noapte se întind zeci de tarabe cu mâncare gătită pe loc. Deoarece sunt o gurmandă am gustat de toate și dacă sunteți pe insulă vă recomand să încercați un pește sau fructe de mare la Garlic 1992, un restaurant modest ca aspect dar luxuriant ca gust, se stă la coadă însă merită din plin așteptarea. 
Experiența care m-a marcat cel mai mult pe insulă, în mijlocul mării Andaman a fost excursia de o zi cu caiacul. Am pornit aproape entuziasmată dis de dimineață, asta deoarece eu am o frică extrem de mare de apă adâncă cu toate că știu să înot. Am vâslit până pe o plajă plină de familii cu maimuțe unde e musai să aveți grijă de lucrurile personale, mâncare și apă. Deoarece plaja este înconjurată de apă sărată maimuțele fură sticlele cu apă ale turiștilor, le deschid și le beau până la ultima picătură, nici o șansă să rămână intacte. 
Toate bune și frumoase până la întoarcerea spre casă. În fața noastră soare fierbinte și vreme numa bună, în spatele nostru nori grei și pregătiți cu tot tacâmul: ploi tropicale, tunete și fulgere. Pe lângă frica mea de apă adâncă am și o frică de ploaie torențială așa că vâsleam mâncând pământul sau mai bine spus valurile ca să nu ne prindă ploaia. Este o vorbă că de ce îți e cel mai frică nu scapi iar pe la mijlocul drumului, când se zărea plaja unde trebuia să ajungem s-a pornit o ploaie tropicală atât de puternică încât malul a dispărut. Și dă-i cu panică pe mine și lacrimi și panică iar, însă cred că cineva acolo sus mă iubește și după 5 minute norii s-au risipit. Când am ajuns la mal am realizat că e nevoie și de momente de acest gen, pline de adrenalină pentru a putea să te bucuri cu adevărat de viață.

După primul popas am pornit spre o plajă mică și unde se poate ajunge doar cu barca însă unde merită mers deoarece plaja are un golfuleț mic cu apă cristalină și zeci de pești multicolori iar panorama valorează un milion de dolari. Deoarece mai aveam ceva timp până la ora la care trebuia să returnăm caiacul am decis să ne aventurăm mai departe, spre o plajă ascunsă de ochii privitorilor și unde încă nu vezi hoteluri sau pensiuni pe plajă. Pentru pasionații de fotografie locul este mană cerească deoarece culorile sunt vii și vibrează din toate simțurile. Pentru o bucată de timp am simțit că avem plaja noastră privată și nu ne venea să credem că eram departe de agitația turiștilor aflați în inima insulei. 

Un alt lucru foarte fain pe insulă erau multitudinea de pisici de toate vârstele și rasele. La fiecare colț de stradă, sau mai bine zis de insulă era cel puțin o pisică domestică, îngrijită, cu o blană superbă. 
Viața în cele 3 zile a trecut lent și parcă avem timp să facem orice, diminețile eram pe plajă, serile prin restaurante și cafenele iar bronzul nostru devenea tot mai arămiu. Nu au lipsit fructele proaspete, rețetele tradiționale thailandeze cu fructe de mare și pește la orice masă din zi și seară. Vă ziceam în postarea de data trecută că mâncarea este extrem de delicioasă dacă treci peste modul în care arată localul sau restaurantul și musai să aveți încredere în tripadvisor deoarece o să vă poarte printr-o lume plină de savoare. 

A patra zi, dis de dimineață ne decazăm și ne îmbarcăm în feribotul de la ora 08:00 spre Phuket unde urmează să petrecem următoarele 6 zile. Urmează o nouă aventură în ASIA și entuziasmul nostru nu avea limite. 

                                                    To be continued...
                                                                                  Kisses A. 



























You Might Also Like

0 comentarii

Popular Posts

Follow-me on Facebook

Flickr Images