Veneția

05:27

Dragoste la prima vedere


Am ceva să vă mărturisesc, ceva ce vroiam sa vă spun de mult dar nu știam cum, ceva ce mă caracterizează și mă face fericită. Sunt, am fost și voi fi mereu o romantică incurabilă. Flori, ciocolată, dragobete, întâlniri romantice, filme siropoase, plaje scăldate de lumina soarelui, case cu ferestre mari și cafea cu mult lapte, eu în toate văd puțin romantism.

Mi-am dorit să ajung în Veneția, locul pe care eu îl consider unul dintre cele mai romantice din Europa, de foarte mult timp. Am cumpărat bilete în luna ianuarie însă din motive de sănătate nu am reușit să ajungem. Ne-am luat revanșa în luna iulie, un zbor Wizz Air pe ruta Cluj-Napoca->Veneția-Treviso, un autobus și un tren mai târziu ajungem la Mogliano.

Am pornit spre Veneția cu speranța că o să descopăr un oraș romantic, aglomerat, cu o arhitectură în stil baroc și cu mult bun gust. Nu am fost dezamăgită nici măcar un moment, de la pizza, paste cu fructe de mare, paste quattro formagi, înghețată de vanilie, Prosecco, toate m-au răsfățat în zilele toride petrecute pe tărâmul Italian.

Timp de 3 zile casa noastră a fost în Mogliano, un orășel de lângă Veneția, o camera clasică italiană, cu podele din lemn, obloane din lemn, mobilă veche și un pat extrem de confortabil. Gara, aflată la 2 minute de mers pe jos de casă ne-a facilitat transportul până în Veneția și înapoi.
Primul picior pus în gara centrală din Veneția și entuziasmul meu nu mai avea limite. Eram ca un copil la un târg de Crăciun. Nu știam dacă să fiu atentă la apa de culoarea smaraldului, la canalele pline de gondole, la muzicanții stradali care completau perfect tabloul Italian sau la podurile ticsite de lacăte care pecetluiesc iubirea veșnică a cuplurilor.

Am luat la pas străduțele înguste, un labirint șerpuitor în care fără Google Maps ești complet pierdut, până în renumita piață San Marco. Sub soarele dogoritor al lunii iulie am colindat toată insula dintr-un punct în altul, de la cele mai populare zone pline de turiști la parcul de pe insulă, la zona unde localnici își au reședința sau la zona de port unde sunt ancorate vasele de croaziera.


M-am îndrăgostit complet și iremediabil de arhitectura Palatului Dogilor, a punții Suspinelor, de Basilica Santa Maria Gloriosa Dei Frari și Basilica Santa Maria Della Salute care ne proteja de căldură, de canalele pe care ne petreceam serile cu o sticlă de Prosecco.
Odată ajunși pe insulă nu vă setați ca obiectiv principal piața San Marco ci descoperiți cu multă răbdare străduțele înguste, magazine de dulciuri, suvenire și măști, bisericile ascunse printre clădiri, podurile care duc direct în casele localnicilor.
100 de euro cazarea pentru 3 nopți două persoane, 50 de euro bilete de avion pentru doua persoane cu bagaj mic de mână, 30 de euro deplasările cu mijloacele de transport în comun plus banii de buzunar. Nota finală a fost 170 de euro care include toate cheltuielile de transport, cazare, masă, suvenire și Prosecco.
                                                          Kisses,
                                                                         A.




























You Might Also Like

0 comentarii

Popular Posts

Follow-me on Facebook

Flickr Images